Poll

Welk land wordt wereldkampioen?

 • Nederland (36%)
 • Zweden (1%)
 • Engeland (7%)
 • Verenigde Staten (56%)
7225 stemmen

Bookmakers rekenen op finale, maar niét op wereldtitel voor Leeuwinnen

PollDe Nederlandse voetbalsters zijn woensdag in de halve finale van het WK tegen Zweden de favoriet om door te dringen tot de eindstrijd, als we tenminste de bookmakers mogen geloven.

Zo keert het bij Nederlandse gokkers populaire wedkantoor Toto bij een zege van de Oranje Leeuwinnen in Lyon 2,26 keer de inleg uit. Als Zweden wint, ligt dat percentage met 3,15 beduidend hoger. Een gelijkspel en dus verlenging kent een quotering van ook 3,15.

Ook bij andere populaire bookmakers wordt een zege van Oranje waarschijnlijker geacht dan een finaleplaats van Zweden, al zijn de verschillen bij sommige wedkantoren beduidend kleiner dan bij Toto.

Mocht Oranje erin slagen om de finale te bereiken, is het daarin sowieso de underdog. De Verenigde Staten is de torenhoge favoriet voor de wereldtitel. Als je een tientje inzet op de regerend wereldkampioen, krijg je bij Toto slechts 17 euro bij een juiste gok.

De kansen van Engeland (4,5x je inleg), dat het dinsdag in de halve finale opneemt tegen de Verenigde Staten, om het WK te winnen worden ook hoger ingeschat dan die van Oranje. Een wereldtitel voor Nederland (6x je inleg) of Zweden (7x je inleg) zou volgens de bookmakers een regelrechte verrassing zijn.

Oranje is nog twee overwinningen verwijderd van de wereldtitel.
Volledig scherm
Oranje is nog twee overwinningen verwijderd van de wereldtitel. © BSR Agency

Bekijk hier de laatste 'La Panenka’:

Luister hier naar de nieuwste WK-podcast:

 1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
  Alle video's

  Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.