Nichelle Prince (Rechts) viert haar goal.
Volledig scherm
Nichelle Prince (Rechts) viert haar goal. © AP

Canada klopt Nieuw-Zeeland en gaat met Leeuwinnen strijden om groepswinst

De vrouwen van Canada hebben in de tweede groepswedstrijd op het WK Nieuw-Zeeland verslagen. De Canadezen wonnen met 2-0 en komen dus net als de Leeuwinnen op zes punten in Groep E. 

Canada won de eerste groepswedstrijd met 1-0 van het Kameroen dat vandaag 3-1 verloor van de Leeuwinnen. Nieuw-Zeeland ging in de eerste poulewedstrijd met 1-0 onderuit tegen Oranje. Bij winst van Canada op Nieuw-Zeeland zou de wedstrijd van donderdag tussen Canada en Nederland dus om de groepswinst gaan. En zo geschiedde.

Nieuw-Zeeland kwam er totaal niet aan te pas tegen Canada, dat pas na rust tot scoren kwam. Jessie Fleming tikte binnen na een prachtige rush van Nichelle Prince, die later in de wedstrijd zelf in de rebound ook nog de 0-2 maakte.

Canada plaatst zich dus net als Oranje voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. Dat is voor Canada voor de eerste keer op een WK dat buiten Noord-Amerika wordt gehouden.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.