Volledig scherm
Engels international Fran Kirby opent het nieuwe seizoen met haar club Chelsea op Stamford Bridge. © Getty Images

Chelsea en City zetten poorten stadion open voor vrouwenteams

De vrouwenploegen van Chelsea en Manchester City spelen hun eerste wedstrijden van het komende seizoen in het stadion van de mannen, respectievelijk Stamford Bridge en het Etihad Stadium.

City neemt het op 7 september op tegen stadsgenoot Manchester United en bij dat duel kunnen in principe 55.000 mensen aanwezig zijn. Een dag later neemt Chelsea het op tegen de buren van Tottenham Hotspur.

Dat laatste duel is gratis toegankelijk voor iedereen, om de interesse in vrouwenvoetbal te vergroten. In totaal kunnen er 41.000 mensen in het stadion van Chelsea.

Engeland verloor op het WK in de halve finale van de Verenigde Staten en bij de BBC keken er 11,7 miljoen mensen naar, een record.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.