Volledig scherm
© AFP

China nog in de race na zege op Zuid-Afrika

China mag op het WK vrouwenvoetbal nog hopen op de volgende ronde. De Aziaten wonnen met 1-0 van Zuid-Afrika. China en Spanje, dat gisteren met 1-0 verloor van koploper Duitsland, gaan maandag uitmaken welke ploeg door gaat. 

China, de nummer 16 van de wereldranglijst, had veel moeite met Zuid-Afrika (49). Li Ying maakte vijf minuten voor de rust op aangeven van Zhang Rui het enige doelpunt. Ying tikte na een prima voorzet van rechts knap binnen. 

Li Ying werd daarmee de 23ste doelpuntenmaker van China op een WK. Alleen Duitsland  (34), VS (32), Noorwegen (29) en Zweden (25) hebben meer verschillende doelpuntenmakers. 

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.