Volledig scherm
Alex Morgan. © USA TODAY Sports

Confetti-parade voor wereldkampioen VS

De voetbalsters van de Verenigde Staten worden woensdag in het zonnetje gezet met een grote confetti-parade in New York.

 De parade is een Amerikaanse traditie van het vieren van grootse (sport)prestaties. Zondag werden de voetbalvrouwen van de VS wereldkampioen door Oranje in de finale te verslaan. 

Maandagavond landde het vliegtuig met de Amerikaanse voetbalsters in New York. Sterspeler Megan Rapinoe hield de wereldbeker in de lucht terwijl het 'We are the Champions' klonk op het vliegveld van Newark.

Volledig scherm
Megan Rapinoe. © GC Images
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.