Shanice van de Sanden is met haar luipaardkapsel nadrukkelijk aanwezig.
Volledig scherm
Shanice van de Sanden is met haar luipaardkapsel nadrukkelijk aanwezig. © Pim Ras Fotografie

Coupe du Monde: als je haar maar goed zit

Natuurlijk zijn er ook zat verschillen tussen de beide sekses, maar wat ijdelheid betreft doen vrouwelijke voetballers niet onder voor hun mannelijke collega’s. Op het WK in Frankrijk zie je dan ook heel wat opvallende kapsels voorbij komen.

Big hair

Je kan er een luipaardenmotiefje in doen of een kleurtje, het laten hangen in een staartje of twee of - indien mogelijk - dreadlocks in laten vlechten. Maar met je haar kun je natuurlijk ook niets doen. Zoals Wendie Renard. De Française is niet alleen vanwege haar lengte (1.87 meter) maar ook vanwege haar big hair waarmee ze net uit bed gestapt lijkt een opvallende verschijning op dit WK. 

Wendie Renard.
Volledig scherm
Wendie Renard. © REUTERS

Staartje (I)

De fabrikanten van haarelastiekjes doen dit WK uitstekende zaken, want de paardenstaart zie je deze weken overal op de velden in Frankrijk. Wel zorgen dat je af en toe je haar weer in model brengt natuurlijk.

Thaisa (l) en Marta doen hun haar goed tijdens de wedstrijd tegen Australië.
Volledig scherm
Thaisa (l) en Marta doen hun haar goed tijdens de wedstrijd tegen Australië. © BSR Agency

Pink lady

Meer dan 40 jaar nadat Grease uitkwam zijn de Pink Ladies nog altijd hip and happening. De Canadese Sophie Schmidt lijkt zo uit de beroemde musical met John Travolta en Olivia Newton John te zijn weggelopen met haar roze coupe. Het kapsel van haar Kameroense tegenstander Claudine Meffometou verdient overigens ook een eervolle vermelding.

Sophie Schmidt (r) in duel met Claudine Meffometou.
Volledig scherm
Sophie Schmidt (r) in duel met Claudine Meffometou. © REUTERS

Kort en pittig

Doodzonde dat Zuid-Afrika er al uit ligt, want met Janine van Wyk gaan we een opvallende verschijning missen. De ervaren aanvoerder zette de toon in haar ploeg met haar stoere kapsel: Kort en pittig met een ondeugend groen kleurspoelinkje voor wat extra gif.

Janine Van Wyk bedankt het publiek na het duel met Duitsland.
Volledig scherm
Janine Van Wyk bedankt het publiek na het duel met Duitsland. © BSR Agency

Toefje

De Engelse verdediger Demi Stokes zorgt ervoor dat haar haar niet in de weg zit. Wel zo praktisch, zo'n toefje op je hoofd. En je lijkt nog een beetje groter ook.

Demi Stokes: kek brilletje, dito kapsel.
Volledig scherm
Demi Stokes: kek brilletje, dito kapsel. © BSR Agency

Toefje (2)

Waarom één toefje als je er ook twee kunt doen? De Nigeriaanse Francisca Ordega maakt er goede sier mee in Frankrijk.

Francisca Ordega.
Volledig scherm
Francisca Ordega. © AP

Groen, Groener, Groenen

De kleurspoelinkjes zijn niet aan te slepen dit WK. De Kameroense Gaelle Enganamouit heeft natuurlijk iets uitgezocht dat goed bij haar tenue past. Jackie Groenen houdt het bij haar blonde paardenstaart.

Jackie Groenen in duel met Gaelle Enganamouit.
Volledig scherm
Jackie Groenen in duel met Gaelle Enganamouit. © VI Images

Kort Amerikaans

Niet alleen Janine van Wyk weet dat je je als aanvoerder een beetje moet onderscheiden. Het Kort Amerikaanse model van VS-captain Megan Rapinoe heeft dan ook een verfje gekregen.

Megan Rapinoe.
Volledig scherm
Megan Rapinoe. © Getty Images

Pellè-coupe

Toen Graziano Pellè nog bij Feyenoord speelde, zag je de Rotterdamse jeugd plots massaal met een ingeschoren scheiding lopen. De Italiaan voetbalt tegenwoordig in China en dus kon je er op wachten dat spelers als Ying Li hem gingen imiteren.  

Ying Li.
Volledig scherm
Ying Li. © AFP

Zonnige dreads

De Afrikaanse variant op kort en pittig. Uiteraard met een kleurtje. De Nigeriaanse Uchenna Kanu maakt indruk met haar zonnige dreads.

Uchenna Kanu.
Volledig scherm
Uchenna Kanu. © BSR Agency

Staartje (2)

Het meest voorkomende kapsel dit WK. De paardenstaart is niet alleen bij Oranje een begrip, ook de Noorse meiden willen niets anders. Gelukkig hebben ze ook een rugnummer. 

De Noorse speelsters Amalie Vevle Eikeland, Karina Saevik, Therese Sessy Asland en Stine Hovland.
Volledig scherm
De Noorse speelsters Amalie Vevle Eikeland, Karina Saevik, Therese Sessy Asland en Stine Hovland. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.