Volledig scherm
Sherida Spitse (midden) viert de 2-0 met haar ploeg. © BSR Agency

De dodelijke dode spelmomenten van Oranje: ‘Gewoon een kracht’

Twee assists SpitseHet vele trainen op spelhervattingen werpt op het WK zijn vruchten af voor de Nederlandse voetbalsters. Oranje dankte de winst in de kwartfinale op Italië (2-0) aan rake kopballen van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt, steeds na een vrije trap van Sherida Spitse. 

,,Een standaardsituatie is gewoon een kans, we doen er alles aan om die dan te verzilveren”, zegt Spitse, die in de gewonnen groepswedstrijd tegen Canada (2-1) ook al een doelpunt inleidde met een vrije trap. ,,Die spelhervattingen zijn gewoon een kracht van ons.”

Spitse legde de bal in de 70ste minuut vanaf de linkerkant van het veld precies op het hoofd van Miedema. Tien minuten later vond ze vanaf de andere kant van het veld het voorhoofd van Van der Gragt. ,,Die ballen werden fantastisch binnen gekopt. We hebben goede koppers in de ‘box’, maar alles moet dan wel goed uitgevoerd worden. Als ik de bal te zacht geef of zij timen verkeerd, dan lukt het niet”, aldus Spitse. ,,Zelf kreeg ik ook nog een kans uit een vrije trap. Jammer dat die er niet in ging. Dan maar twee assists.”

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van La Panenka, met Daniël Dwarswaard, Diana Kuip en Hidde van Warmerdam: 

Luister hier de nieuwste WK-podcast:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.