Volledig scherm
Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden. © ANP

De pantercoupe van Shanice

BlogVerslaggevers Tim Reedijk en Daniël Dwarswaard volgen de voetbalsters van Oranje tijdens het WK in Frankrijk. Dagelijks schrijven ze een blog over wat hen opvalt en bezighoudt. Vandaag: de pantercoupe van Shanice.

Door Daniël Dwarswaard

De opvallende hoed van Memphis werd bijna een nationale discussie. Bij de mannen van Oranje loopt Ryan Babel met rood geverfd haar rond. En nu hebben we de pantercoupe van Shanice van de Sanden. Alleen daarom al de meest opvallende speelster van de Oranje Leeuwinnen die hier in de grauwe havenstad Le Havre beginnen aan hun jacht op de wereldtitel.

Luister hieronder naar de speciale WK-podcast

Quote

Shanice, een excentrie­ke­ling tussen al die paarden­staar­ten.

Shanice van de Sanden behoort bij de meest spontane vrouwen van deze selectie. Recht voor zijn raap sprekend zonder opsmuk. Dankbaar vooral ook voor de aandacht die het vrouwenvoetbal in een nieuw tijdperk krijgt. Iemand die ‘dank u wel’ zegt na een interview. Dat maak je als voetbalverslaggever niet zo vaak mee. Ook hier in Le Havre straalt ze weer. Knuffelt ze even met televisiepresentator Ron Boszhard en smeekt ze bondscoach Sarina Wiegman om vooral nog niet af te fluiten tijdens de training. Ze wil gewoon blijven voetballen.

Die pas aangemeten nieuwe haarcoupe met panterprint past wel bij haar. Als excentriekeling tussen al die paardenstaarten. Van de Sanden houdt sowieso van uiterlijk vertoon. Qua haar, qua kleding. Daar is helemaal niets mis mee. Wij beoordelen haar alleen op de voetbalprestaties. Vanzelfsprekend. 

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Shanice Van De Sanden (@svandesanden) op Instagram: READY FOR THE WORLD CUP. Credits to @leginhairstyling Privebeeld © Privebeeld

Wat wel zo is: nadat Van de Sanden vlak voor vertrek naar het WK haar nieuwe haardos op social media zette werd dát het best gelezen stukje op de websites. Wij van de media vinden het leuk om zo’n foto te publiceren en mensen vinden het leuk om er op te klikken. Zo werkt dat. Onbewust legt Van de Sanden daardoor een extra druk op zichzelf. Ze valt simpelweg als eerste op als ook buitenlandse journalisten of fans naar de Oranje Leeuwinnen kijken. Voor hen is Van de Sanden nu niet meer alleen ‘die snelle’, maar vooral ook ‘die snelle met dat panterhaar’.

Eerder vertelde de aanvaller dat ze energie krijgt van alle belangstelling. De schijnwerpers zijn nu nog meer op haar gericht. Zo zal ze dinsdag tegen Nieuw-Zeeland ook moeten voetballen.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.