Deze straat is helemaal in WK-stemming: ‘De vlaggetjes blijven nog wel even hangen voor de vrouwen’

Er zijn nog niet veel straten oranje gekleurd deze weken, maar de Potgieterstraat in Lichtenvoorde is al wél helemaal in de WK-stemming. De bewoners bedachten twee dagen geleden dat de straat wel erg kaal was, terwijl er een groot eindtoernooi voor de oranje leeuwinnen aan zat te komen. En dus haalden ze de vlaggetjes uit de kast en versierden ze de hele straat. 

Volledig scherm
Café De Kruup. © DG

,,We deden dit altijd voor het mannenvoetbal, maar toen kwam onze buurvrouw op het idee om ook wat voor de voetbalvrouwen te organiseren’’, vertelt Harry Teunissen, die aan de Potgieterstraat woont. ,,Nou ja, toen zijn we de ladder op gegaan. Zo hoort het ook, vind ik.”

Edith Oonk is de betreffende buurvrouw. Zij had vroeger altijd een seizoenskaart van De Graafschap, haar kinderen zijn ook voetbalgek en zelf zat ze fanatiek op de bank naar het Nederlands elftal tegen Nieuw-Zeeland te kijken. ,,Het liefst ben ik ook nog een beetje rood-wit-blauw op mijn gezicht, maar dat heb ik vandaag nog maar niet gedaan", zegt Oonk met een knipoog. 

‘Gaat vanzelf wel leven’

Ook café De Kruup in Lichtenvoorde steunt het Nederlands elftal. Cafébaas Ronald Kruip heeft de boel versierd en zendt alle wedstrijden uit. ,,Het vuurtje moet nog gaan branden’’, stelt Kruip tijdens de eerste wedstrijd van Oranje. ,,Maar dit zijn ook niet de ideale aanvangstijden. Gaandeweg, als de dames inderdaad verder komen, gaat het vanzelf wel leven onder de mensen en dan hoop ik dat er iets meer klandizie komt.” 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.