Duitsland viert feest na de enige goal van de wedstrijd
Volledig scherm
Duitsland viert feest na de enige goal van de wedstrijd © EPA

Duitsland profiteert van fout en wint ook tweede duel

De vrouwen van Duitsland hebben ook de tweede groepswedstrijd van het WK in Frankrijk gewonnen. Spanje werd, net als China, met een minimale marge verslagen: 1-0.

Één foutje van de Spaanse verdediging was voor Duitsland, de nummer twee van de wereld, voldoende om ook het tweede groepsduel in Groep B van het WK te winnen. Eerder was China al met 1-0 verslagen en door een goal van Sara Däbritz was dat ook tegen Spanje, de nummer dertien van de wereld, de einduitslag. De speelster van Paris Saint-Germain profiteerde van het feit dat Marta Torrejón vergat de bal weg te schieten.

Spanje had de eerste groepswedstrijd met 3-1 gewonnen van Zuid-Afrika en dus neemt Duitsland nu de koppositie in de poule over. Dzsenifer Marozsan ontbrak bij Duitsland. De sterspeelster brak tegen China een teen en mist maandag ook de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.