Volledig scherm
Kadeisha Buchanan kopt raak. © EPA

Favoriet Canada moeizaam langs Kameroen in groep Oranje

Canada, de nummer vijf van de wereld, had vanavond in Montpellier alle moeite met Kameroen. Het Noord-Amerikaanse land versloeg in de poule van Oranje de nummer 46 van de wereldranglijst met 1-0. 

Volledig scherm
© AP

Kadeisha Buchanan kon na een corner van Janine Beckie helemaal vrij inkoppen. De verdedigster vierde haar goal zoals NBA-ploeg Toronto Raptors dat regelmatig doet. Even daarvoor raakte Nichelle Prince via een speelster van Kameroen al de buitenkant van de paal.

Kameroen kreeg in de 70ste minuut een grote kans op de gelijkmaker. Claudine Meffometou kopte uit een corner net naast. Canada was in de slotfase enkele keren dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar ook zij scoorden niet meer.

Canada, dat op de Spelen brons behaalde, gaat dankzij de krappe zege aan kop in groep E. De Leeuwinnen, nummer acht op de wereldranglijst, komen morgenmiddag in actie tegen Nieuw-Zeeland (19).  

Canada en Kameroen wisten bij het vorige WK in 2015 allebei de groepsfase te overleven. Kameroen strandde toen in de achtste finales en Canada in de kwartfinales.

Volledig scherm
Kadeisha Buchanan viert haar goal zoals de Toronto Raptors. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.