Volledig scherm
Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal, samen met speler Jackie Groenen tijdens een persconferentie in aanloop naar de kwartfinale tegen Italië. © ANP

FIFA wijst verzoek om later te beginnen af

De KNVB heeft bij de FIFA geen gehoor gevonden. De Nederlandse voetbalbond vroeg zich af of het mogelijk zou zijn de wedstrijd tegen Italië in de kwartfinales van het WK vanwege de warmte op een later tijdstip te spelen. De wereldvoetbalbond ging daar echter niet in mee. Volgens de FIFA had het verplaatsen van de wedstrijd te grote consequenties, bijvoorbeeld voor de geplande tv-uitzendingen.

,,Dat begrijpen wij", zei Jan Dirk van der Zee, de directeur amateur- en vrouwenvoetbal van de KNVB. ,,Bovendien: wij wisten sinds december dat we om 15.00 uur spelen op deze dag. Het is zoals het is."

Volledig scherm
Sarina Wiegman. © REUTERS

Naar verwachting is het zo'n 33 graden Celsius in Valenciennes als Nederland en Italië beginnen aan hun duel om een plek in de halve finales van het WK. Later op zaterdag, om 18.30 uur, begint in Rennes de laatste van de vier kwartfinales: Duitsland - Zweden. De FIFA had de eerste twee kwartfinales (Engeland - Noorwegen en Frankrijk - Verenigde Staten) voor 21.00 uur op het programma gezet.

,,Ik vind het opvallend, daarom hebben we een brief gestuurd aan de FIFA", zei bondscoach Sarina Wiegman. ,,We hebben antwoord gekregen dat het niet kan. Dan is het ook klaar. We gaan gewoon voetballen om 15.00 uur.”

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.