Volledig scherm
Oranje-fans in het stadion van Lyon tijdens Nederland - Zweden. © REUTERS

Finale uitverkocht, maar KNVB hoopt op kaarten

De WK-finale tussen de Nederlandse voetbalsters en de Verenigde Staten is weliswaar uitverkocht, maar de KNVB hoopt toch dat er nog wat kaarten beschikbaar komen. 

Via de website van de mondiale bond FIFA kunnen fans die al in een vroeg stadium een ticket hebben gekocht die weer doorverkopen. Zo hadden vooraf duizenden Fransen een kaartje besteld, in de hoop dat hun land in Lyon de eindstrijd zou halen.

De Franse voetbalsters moesten echter in de kwartfinales buigen voor de VS. De Amerikaanse vrouwen worden al het hele toernooi gevolgd door een grote fanschare, naar schatting zo’n 20.000 mensen. De KNVB rekent zondag op zeker 4500 Nederlandse supporters in het stadion. 

Jan Dirk van der Zee, de directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de bond, hoopt dat er nog wel wat kaartjes beschikbaar komen. Van der Zee verwacht dat er dan tussen de 6000 en 7000 fans in het oranje de ‘Leeuwinnen’ komen aanmoedigen.

De WK-finale begint zondag om 17.00 uur. De supporters van Oranje kunnen vooraf ‘warmdraaien’ op de fanzone in het centrum van Lyon. Ze moeten vanaf daar wel op eigen gelegenheid naar het stadion reizen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.