Volledig scherm
Fans van de Oranje Leeuwinnen. © Pim Ras Fotografie

Geen kaart meer te verkrijgen voor kwartfinale Leeuwinnen

Het duel tussen Nederland en Italië in de kwartfinales van het WK voetbal in Frankrijk is uitverkocht. Dat meldt de KNVB. Het stadion in het Stade du Hainaut in Valenciennes, een stad in het noorden van Frankrijk, biedt plaats aan bijna 25.000 toeschouwers. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur.

De KNVB heeft zo’n 2000 kaarten verkocht aan Nederlandse fans. Begin dit jaar konden houders van de Oranje ClubCard tickets voor het hele toernooi kopen. De Nederlandse bond adviseerde alleen via het officiële verkoopkanaal van de FIFA wellicht nog overgebleven tickets aan te schaffen voor het duel met Italië, omdat via andere websites veel valse kaartjes in omloop zijn.

De Nederlandse voetbalsters keren terug naar de stad waar ze ook op een zaterdagmiddag de tweede groepswedstrijd tegen Kameroen speelden. Zo’n 15.000 Nederlanders zagen Oranje toen met 3-1 winnen. Dinsdag waren ongeveer 2000 Oranjefans in Rennes getuige van de zege op Japan in de achtste finales van het WK (2-1).

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.