Volledig scherm
Oranje-supporters in Lyon. © BSR Agency

Geen Oranjeparade, wel een fanzone bij finale

De autoriteiten in Lyon hebben toestemming gegeven voor een Oranje fanzone voorafgaand aan de WK-finale zondag tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Oranjeparade gaat niet door, omdat de afstand tussen de fanzone en het stadion te lang is (ruim 20 kilometer). 

,,We zijn verheugd dat de lokale autoriteiten na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs bereid zijn de fanzone te faciliteren”, meldt de KNVB.

De fanzone is ingericht op Place Antonin Poncet en gaat zondag om 11.00 uur open.

Bij de gewonnen halve finale tegen Zweden (1-0 in de verlenging) konden de Oranjefans de Nederlandse voetbalsters niet steunen middels een Oranjeparade of een fanzone. Vanwege de korte voorbereidingstijd vond de gemeente Lyon het niet verstandig om een dergelijke bijeenkomst te houden. Op de speeldag, afgelopen woensdag, werd er op het laatste moment alsnog een klein Oranjefeestje gevierd in het centrum van Lyon.

Bekijk hier de laatste aflevering van La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.