Gehavende Martens vertrouwt op basisplaats in kwartfinale

Lieke Martens trainde vanochtend op de hometrainer en trok af en toe een van pijn vertrokken gezicht. De reden? Een oude teenblessure die opspeelt. Maar dat neemt niet weg dat de linksbuiten er ‘gewoon’ op rekent dat ze fit genoeg is voor de kwartfinale van het WK tegen Italië zaterdag.

Martens zat naast Stefanie van der Gragt en Merel van Dongen op de hometrainer. Basisspeelsters hadden een vrije keuze op de lichte hersteltraining van vanochtend. Vivianne Miedema kwam helemaal niet in actie, zij bekeek de training met een zonnebril op vanaf de kant. De reserves trainden wél voluit op het veld van het Stade Christoph Laurent in Valenciennes. Het is de bedoeling dat morgen, bij de laatste training voor de confrontatie met Italië, iedereen op het veld staat.

En dus ook Martens. Gisteren nog werd zij in een rolstoel naar de trein naar Valenciennes gereden. Vandaag voelde ze zich beter, maar kon ze nog niet voluit trainen. ,,In een toernooi worden veel wedstrijden gespeeld en dan heeft het herstel soms wat langer nodig. Bij mij is dat nu heel erg zichtbaar”, vertelde Martens vanmiddag in het spelershotel, waar ze redelijk soepel rondliep.

Ze kampt met een teenblessure. ,,Daar heb ik al een tijdje last van, maar nu heb ik veel meer reactie dan voorheen. Het is iets heel kleins, maar ook dat kan soms heel veel zeer doen”, aldus Martens, die pillen slikt tegen de pijn. ,,Als topsporter, zeker op een toernooi, neem je veel van die pilletjes. Je grijpt alle dingen aan om zo min mogelijk pijn te hebben.”

Maar de bedoeling is hoe dan ook dat Martens ‘gewoon’ speelt tegen Italië. ,,Ik kan wel wat hebben, dus ik heb er vertrouwen in. Ik verwacht dat de pijn morgen minder is en zaterdag nog minder. Daarna zal er wel weer een reactie volgen, dat zal wel weer, maar dan beginnen we gewoon weer van voren af aan.”

Bekijk hier de nieuwe uitzending van La Panenka.

Volledig scherm
Lieke Martens beperkte zich op de training tot enkele oefeningen op de hometrainer. © ANP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.