Merel van Dongen omhelst Desiree van Lunteren na afloop van het duel met Kameroen.
Volledig scherm
Merel van Dongen omhelst Desiree van Lunteren na afloop van het duel met Kameroen. © BSR Agency

Geste Van Dongen wordt niet gewaardeerd: ‘Ze had me in mijn gezicht kunnen raken’

Zelfs de reserves van de Nederlandse voetbalsters waren vanmiddag in Valenciennes niet veilig voor de speelsters van Kameroen, die soms flinke overtredingen maakten. Merel van Dongen kreeg na amper 20 minuten spelen een flesje water naar haar hoofd gesmeten door Gabrielle Aboudi Onguéné. 

,,Het spel lag even stil en zij was op zoek naar drinken. Wij zijn echter altijd heel voorzichtig met onze bidons en die wilden we dus niet geven. Ik kwam heel lief een flesje water naar haar brengen, maar dat werd niet echt gewaardeerd”, zegt Van Dongen, die in de slotfase nog even mocht invallen om de voorsprong (3-1) te helpen verdedigen.

Aboudi Onguéné gooide het flesje boos richting de verdedigster van Real Betis, die moest bukken om niet geraakt te worden. De nummer 7 van Kameroen, die vaak ook wel erg makkelijk ging liggen, werd daarna constant uitgefloten door de duizenden Nederlandse fans op de tribunes. ,,En terecht. Ze had me zomaar in mijn gezicht kunnen raken. Maar waarschijnlijk is ze nu uitgedroogd, want ze heeft in ieder geval niets gedronken”, zei Van Dongen met een knipoog.

Ajax Youth Academy on Twitter

In case you were wondering why they are booing that one Cameroon player. Merel van Dongen offered her water and she does this.. #NEDCMR https://t.co/jTh1OTBRV3

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.