Jackie Groenen
Volledig scherm
Jackie Groenen © BSR Agency

Groenen telt de trainingen af naar dinsdag: ‘Het wordt steeds spannender’

Het is een lange aanloop, die van de Leeuwinnen in Le Havre richting het openingsduel van dinsdag. Maar heel veel meer dan het hotel, de velden en de sportschool hebben ze nog niet gezien.

Door Tim Reedijk

Dinsdag landden de Leeuwinnen in Le Havre, komende dinsdag staat de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland pas op het programma. En wie denkt dat er in zo’n week voldoende ruimte is voor de speelsters van Oranje om Le Havre – overigens vrij grijs, regenachtig en grauw – te ontdekken, zit mis. ,,Ik heb alleen het hotel, het veld en de gym gezien”, vertelt Jackie Groenen (24).

Morgen zijn de Oranjevrouwen voor het eerst en het laatst dit toernooi een complete dag vrij en is er dus eindelijk wat ruimte voor andere dingen dan het ritme van een WK. ,,Ik denk dat dat wel belangrijk is”, aldus Groenen. ,,Als je je voetbalschoenen aantrekt, heb je meteen die spanning op je. Het is goed om dat even los te laten. We zitten dichtbij een haven en het strand en ik heb het stadje ook nog niet gezien, maar dat is dus iets voor morgen. Ik hou erg van water, dus het is leuk om daar rond te kijken. Met een paar meiden naar het strand wandelen, boekje lezen, koffietje doen.”

Luister hier naar de AD Voetbalpodcast:

Jackie Groenen
Volledig scherm
Jackie Groenen © BSR Agency

Na morgen is het alle ballen op dinsdag. ,,Je merkt wel dat het dichterbij komt. Ik begin de trainingen al af te tellen, nu nog twee. Je merkt dat het steeds spannender wordt. Meer felheid ook. Het is niet heel luchtig meer”, zegt Groenen, die nog moeite heeft met daadwerkelijk genieten. ,,Ik krijg veel appjes dat ik ook echt even moet genieten. Maar je hebt óók die druk en spanning. Dat weet je bij een groet toernooi. Maar als ik straks even de deur uit ga dan besef ik dat het wel tof is dat ik dit allemaal mag meemaken.”

Kijk hier naar La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.