Vivianne Miedema.
Volledig scherm
Vivianne Miedema. © Getty Images

Het uitgelekte filmpje met Miedema

VideoVerslaggevers Tim Reedijk en Daniël Dwarswaard volgen de voetbalsters van Oranje tijdens het WK in Frankrijk. Dagelijks schrijven ze een blog over wat hen opvalt en bezig houdt. Vandaag: het uitgelekte filmpje met Vivianne Miedema.

Door Daniël Dwarswaard

Als volger van Ajax heb ik de afgelopen jaren prachtige filmpjes gezien van het social mediateam van de club. Ajax was een soort pionier als het gaat om gelikte en toffe montages. De filmpjes werden miljoenen keren bekeken. Het is tegenwoordig mode. Een transfer? Daar hoort een beklijvend filmpje bij. De lancering van het nieuwe shirt? Yep, mag ook niet zonder zinderende promo.

Ik ben daar persoonlijk blij mee, liefhebber van deze korte snacks op internet. Natuurlijk is de één beter geslaagd dan de andere, maar klikken doe ik altijd. Ook nu er een filmpje van Adidas is uitgelekt om het nieuwe shirt van Arsenal te promoten (werkelijk een geweldig shirt met een knipoog naar het verleden, maar dat terzijde).

Een geweldig filmpje dat de trots op Noord-Londen en de club subtiel vangt. De hoofdrolspeler is clublegende Ian Wright. Verder prominente rollen voor huidige helden als Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang. Ik zat bijna twee minuten met volle aandacht naar het staaltje marketing te kijken toen ik toch echt even terug moest spoelen.

Zag ik daar nou Vivianne Miedema in beeld? Ook in het prachtige nieuwe tricot? Een seconde of drie in beeld? Ja dus. Change the whole game, zegt ze met een soort natuurlijk Engels accent. Adidas heeft haar gekozen als één van de gezichten van Arsenal, tussen haar wereldberoemde mannelijke collega’s. Als topscorer van de Premier League én beste speelster van die competitie is het eigenlijk best logisch. Al betrapte ik mezelf er op dat ik het juist bijzonder vond. Over een paar jaar is het waarschijnlijk heel normaal.

Vanmiddag in de kwartfinale van het WK tegen Italië zal Oranje weer afhankelijk zijn van haar. Beslissend of niet. In Noord-Londen is Miedema al een heel grote.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.