Volledig scherm
PREMIUM
Jill Roord is de gevierde vrouw na haar winnende goal tegen Nieuw-Zeeland. © EPA

Ineens is er discussie: wat is de ideale Leeuwinnen-opstelling?

Nooit was er discussie over de basiself van de Leeuwinnen. Maar zie: ook bij het vrouwenvoetbal is het een item tijdens een groot toernooi. Sterker nog: na één magere wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0) al.

Door Daniël Dwarswaard

Het voordeel van een sport die relatief jong is als het gaat om de populariteit bij het grote publiek? Dat zaken die in de sport(journalistiek) al decennia gangbaar zijn, ook nu aan de oppervlakte komen drijven. U kent het wel van een groot eindtoernooi bij de mannenploeg van Oranje. Wekenlang wordt er gediscussieerd over wie wel en wie vooral niet moeten spelen in het basiselftal. Robin van Persie in de spits of toch Klaas-Jan Huntelaar?

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.