Sari van Veenendaal schrikt op het moment dat er na de wedstrijd een supporter het veld op komt gerend.
Volledig scherm
Sari van Veenendaal schrikt op het moment dat er na de wedstrijd een supporter het veld op komt gerend. © REUTERS

Italiaanse fan rent na zege Oranje veld op en wordt weggedragen

Net na het laatste fluitsignaal van de met 2-0 gewonnen kwartfinale tegen Italië, schrokken de speelsters van Oranje op toen een fan het veld op kwam gestormd. Hij rende direct op keeper Sari van Veenendaal af, maar kon op tijd in de kraag worden gegrepen.

Het voorval werd zorgvuldig vermeden door de televisiecamera’s, maar wel op foto’s vastgelegd. Het zou volgens de NOS om een Italiaanse fan gaan. Door de stewards werd hij letterlijk weggedragen, waarna het feestje van de Leeuwinnen op het veld in Valenciennes gewoon verder kon gaan.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.