Volledig scherm
© AFP
2
EINDE
0
  • Valentina Giacinti 15'
  • Aurora Galli 49'

Italië verslaat China en stuit nu zaterdag op Oranje

De Leeuwinnen spelen zaterdag in de kwartfinales tegen Italië. Vroeg op de avond rekende die ploeg in Montpellier af met China: 2-0.

Volledig scherm
Valentina Giacinti maakt de 1-0. © AFP

In de eerste fase na het startsein van de Braziliaanse scheidsrechter was het eenrichtingsverkeer richting het Chinese doel. Het aanvalsspel van de Italianen leek zich al na tien minuten uit te betalen, maar het feestje ging voor Valentina Giacinti niet door. Ze stond buitenspel. Een paar minuten later mocht de buitenspeelster van Brescia wel juichen. Voor open doel faalde ze niet: 1-0.

Naarmate de eerste helft vorderde kropen de Chinese vrouwen steeds verder uit hun schulp. Even hoopten ze een penalty te krijgen, maar de VAR wilde hier niets van weten. Zo hadden de Italianen bij rust nog altijd de voorsprong in handen, ondanks de toenemende druk van China.

Al snel na de hervatting zorgde de in de eerste helft ingevallen Aurora Galli voor de bevrijdende 2-0. Haar afstandsschot was zelfs de sterke keeper van China te machtig. Het grootste verzet van China was hiermee ook meteen gebroken in het zuiden van Frankrijk. Zij moesten nu twee keer scoren, iets wat ze sowieso al niet heel vaak lukt. In de hele groepsfase kwamen de vrouwen van bondscoach Jia Xiuquan bijvoorbeeld pas één keer tot scoren. Ook in deze wedstrijd tegen Italië werd duidelijk dat het met name aan scorend vermogen ontbrak.

China kon geen vuist meer maken, waardoor Italië zich bij de laatste acht schaarde. De kwartfinale tegen Nederland -staat gepland voor aankomende zaterdag, om 15.00 uur in Valenciennes.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.