Jodie Taylor (r) viert haar goal.
Volledig scherm
Jodie Taylor (r) viert haar goal. © EPA

Jodie Taylor schiet Engeland naar achtste finales

Engeland is dankzij een 1-0 zege op Argentinië door naar de volgende ronde op het WK vrouwenvoetbal. Jodie Taylor schoot na ruim een uur spelen op aangeven van Beth Mead naar de overwinning. 

De Argentijnse keepster Vanina Correa hield haar ploeg lang op 0-0. Ze bracht in de eerste helft goed redding op een inzet van Beth Mead. In de 28ste minuut stopte ze een strafschop van Nikita Parris, nadat Alex Greenwood was neergehaald.

Na een uur was het toch raak. Mead gaf goed voor op Jodie Taylor, die met een intikker Correa kansloos liet.  De Argentijnse vrouwen boden daarna te weinig weerstand. Zonder goed te spelen trok Engeland de wedstrijd naar zich toe. 

Engeland versloeg in de eerste wedstrijd Schotland al met 2-1 en gaat met zes punten aan de leiding in groep D. Japan, dat eerder vandaag Schotland met 2-1 versloeg, staat tweede met twee punten achterstand.  Japan speelt woensdag tegen Engeland, Argentinië tegen Schotland.

Jodie Taylor maakt het enige doelpunt van de wedstrijd.
Volledig scherm
Jodie Taylor maakt het enige doelpunt van de wedstrijd. © EPA
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.