Volledig scherm
Sari van Veenendaal. © BSR Agency

Keepster Van Veenendaal krijgt op WK voorkeur boven Geurts

Bondscoach Sarina Wiegman heeft na lang twijfelen gekozen voor Sari van Veenendaal als eerste keepster voor het WK in Frankrijk. De doelvrouw van Arsenal krijgt de voorkeur boven Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), die in de play-offs voor de wereldtitelstrijd nog de eerste keepster was. 

,,We kijken allereerst naar kwaliteit. We hebben gewikt en gewogen en dan komen we hierop uit”, lichtte Wiegman toe.

De 33-jarige Geurts was jarenlang de nummer 1, maar in de aanloop naar het gewonnen EK van 2017 moest ze haar basisplaats afstaan aan de vier jaar jongere Van Veenendaal. Op haar beurt belandde Van Veenendaal bij haar club op de bank en in de play-offs voor het WK kreeg Geurts weer de voorkeur. De laatste weken stond Van Veenendaal weer onder de lat bij Arsenal, waarmee ze landskampioen werd van Engeland. 

,,We hebben verschillende keepsters en hebben gekeken naar hoe ze er nu op staan”, aldus Wiegman.

Volledig scherm
Loes Geurts is haar basisplaats kwijt bij Oranje. © Soccrates
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.