Volledig scherm
© BSR Agency

KNVB schroeft vergoedingen Leeuwinnen op: vanaf 2023 op gelijke hoogte met de mannen

De commerciële vergoedingen van de Oranje Leeuwinnen worden door de KNVB verhoogd. In de periode 2019-2021 wordt deze ‘naar een substantieel hoger niveau getild', meldt de KNVB. In 2023 moeten de vergoedingen op gelijke hoogte komen met dat van de mannen.

,,Wij zijn heel tevreden met de nieuwe afspraken en kijken met een goed gevoel terug op de gesprekken met de KNVB”, zegt Vivianne Miedema namens de spelersraad. ,,Het is echt mooi dat we op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje.”

De KNVB geeft ook aan dat het hoopt dat vergoedingen vanuit de FIFA, UEFA en tv-gelden fors omhoog gaan. De bond heeft daar zelf geen invloed op. Zowel de bond als de spelersgroep accepteert dat de UEFA en FIFA momenteel nog meer betalen. ,,Maar dat verschil moet, als je gelijkheid tussen mannen en vrouwen beoogt, in de ogen van de KNVB binnen afzienbare tijd steeds kleiner worden en uiteindelijk verdwijnen”, geeft de voetbalbond aan.

Vanochtend in De Ochtend Show to go hadden we het over de kansen van de Oranje Leeuwinnen op het WK:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.