Volledig scherm
Ronald Koeman. © ANP

Koeman naar Lyon voor halve finale

Ronald Koeman is woensdag aanwezig bij de halve finale van de Oranjevrouwen tegen Zweden. De bondscoach van het Nederlands elftal en zijn assistent Kees van Wonderen maken deel uit van de officiële KNVB-delegatie die een bezoek aan Lyon brengt.

Ook Angelique Berg, directeur-generaal volksgezondheid van het ministerie VWS en NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen zijn op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de ontmoeting met Zweden. Dat geldt eveneens voor delegaties van de clubs uit de eredivisie vrouwen, KNVB-sponsoren en -partners.

Ex-topscorer en 136-voudig international Manon Melis is op uitnodiging van de FIFA als legend aanwezig in Stade de Lyon. Vivianne Miedema streefde Melis, die 59 maal voor Nederland scoorde, in de WK-groepswedstrijd tegen Kameroen voorbij als topscorer. De spits van Oranje staat inmiddels op 61 treffers.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.