Volledig scherm
Bij het EK 2017 in eigen land was koning Willem-Alexander ook van de partij. © Getty Images

Koninklijk bezoek bij WK-finale, ook Van Dijk en Van Gaal van de partij

Koning Willem-Alexander, Louis van Gaal én Virgil van Dijk reizen zondag naar Lyon om aanwezig te zijn bij de WK-finale tussen de Verenigde Staten en Nederland. 

Waar bondscoach Ronald Koeman woensdag nog bij de halve finale tegen Zweden aanwezig was, is Oranje-captain Virgil van Dijk er zondag bij om de Leeuwinnen in Lyon een hart onder de riem te steken. Verder geven ex-bondscoach van de Leeuwinnen Vera Pauw, Foppe de Haan, assistent van Sarina Wiegman tijdens het EK 2017 en voormalig bondscoach Louis van Gaal gehoor aan de uitnodiging van de KNVB mee te reizen naar de WK-finale.

Ook meervoudig olympisch en wereldkampioen schaatsen Ireen Wüst maakt deel uit van de KNVB-delegatie. De verwachting is dat de WK-finale wordt bijgewoond door ongeveer 4.500 Nederlandse supporters. De thuishaven van Olympique Lyon heeft een capaciteit van 60.000 plaatsen en is uitverkocht.

Bekijk hieronder naar de nieuwste aflevering van La Panenka.

Bekijk hieronder naar de laatste WK-update.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.