Kanjana Sung-Ngoen zorgde voor het enige Thaise doelpunt tot nu toe.
Volledig scherm
Kanjana Sung-Ngoen zorgde voor het enige Thaise doelpunt tot nu toe. © BSR Agency

Lach is terug bij Thaise voetbalsters

Het doelpunt in blessuretijd in de tweede WK-wedstrijd tegen Zweden (1-5) was voor de Thaise voetbalsters van therapeutische waarde. Zelfs de Zweedse fans in Nice begrepen de betekenis van de eretreffer en klapten in hun handen. ,,Deze goal heeft de lach bij ons teruggebracht'', bekende bondscoach Nuengrutai Srathongvian na afloop.

Thailand ging in de eerste WK-wedstrijd in Frankrijk met historische cijfers onderuit tegen titelverdediger Verenigde Staten (0-13). Na afloop kreeg de Aziatische ploeg nogal wat kritiek. De ploeg van Nuengrutai Srathongvian zou niets op het WK te zoeken hebben. In het duel met kanshebber Zweden maakte Thailand niettemin een redelijke indruk.

,,We hebben karakter getoond'', oordeelde Kanjana Sung-Ngoen, die het doelpunt van Thailand op haar naam bracht. ,,Ik ben heel blij dat we progressie hebben laten zien in ons spel. Dit is een positieve reactie na die recordnederlaag tegen de Amerikaanse ploeg.”

Thailand sluit het WK af met de wedstrijd tegen Chili op donderdag in Rennes.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.