Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Leeuwinnen bij wereldtitel gehuldigd met rondvaart in Amsterdam

Mochten de Nederlandse voetbalsters zondag Verenigde Staten verslaan in de WK-finale, dan krijgen ze dinsdag een huldiging in Amsterdam. Op het programma van de viering staan een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een groots onthaal op het Museumplein.

De KNVB had de Amsterdamse driehoek gevraagd te kijken naar de mogelijkheden voor een eventuele huldiging in Amsterdam. Het Nederlandse elftal had zelf aangegeven dat het alleen een huldiging wilde bij het winnen van de wereldtitel.

De eventuele rondvaart begint dinsdag om 16.30 uur en rond 18.00 uur verschijnen de ‘Leeuwinnen’ dan op een podium op het Museumplein.

Poll

De Leeuwinnen moeten ook bij verlies in WK-finale een rondvaart in Amsterdam krijgen.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
3537 stemmen
Wesley Sneijder en John Heitinga zwaaien naar het publiek tijdens de rondvaart van het Nederlands elftal door de grachten van Amsterdam.  Oranje kreeg na de verloren WK-finale in 2010 een huldiging in Amsterdam.
Volledig scherm
Wesley Sneijder en John Heitinga zwaaien naar het publiek tijdens de rondvaart van het Nederlands elftal door de grachten van Amsterdam. Oranje kreeg na de verloren WK-finale in 2010 een huldiging in Amsterdam. © ANP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.