Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Leeuwinnen dankzij Vermeer en Zoet klaar voor penalty’s

Mocht het in de achtste finales van het WK tegen Japan uitdraaien op strafschoppen, dan zijn de Nederlandse voetbalsters daar klaar voor. Tijdens de voorbereiding in Zeist riep bondscoach Sarina Wiegman zelfs de hulp in van twee keepers van het Nederlands elftal, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer, om te oefenen. 

,,In Nederland hebben we ons heel uitvoerig voorbereid op penalty’s, ook met behulp van wat theorie daarachter. Nu nemen we soms nog strafschoppen op de training”, zei Wiegman een dag voor het duel met de verliezend WK-finalist van 2015.

Sherida Spitse is de vaste penaltynemer van Oranje. Met Vivianne Miedema, Jackie Groenen, Lieke Martens en Daniëlle van de Donk heeft Wiegman nog heel wat spelers met een ‘vaste’ trap in de benen in haar elftal staan. ,,We hebben nu de vrijheid om ze te oefenen als we dat willen”, zegt Van de Donk. ,,Dat is nu echt aan jezelf, of je het fijn vindt om daar extra tijd in te stoppen.”

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.