Shanice van de Sanden en haar ploeggenoten laten zich toejuichen na de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië.
Volledig scherm
PREMIUM
Shanice van de Sanden en haar ploeggenoten laten zich toejuichen na de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië. © BSR Agency

Leeuwinnen wakkeren WK-koorts aan

De Oranje Leeuwinnen stappen dinsdag in het vliegtuig naar Frankrijk voor hun laatste voorbereiding op het WK. Met een 3-0 oefenzege tegen Australië als bagage. Toch ging niet alles goed zaterdagavond. De plussen en minnen op een rij.

De uitslag

Om met het meest basale te beginnen: de uitslag. 3-0 tegen de nummer 6 op de wereldranglijst staat natuurlijk, zo vlak voor het WK in Frankrijk. Wie de wedstrijd niet heeft gezien, zal daar een positievere conclusie aan verbinden dan degenen die goed gekeken hebben. Vooral in de eerste helft worstelde Oranje opzichtig met het fysieke spel van de tegenstander, waar vooraf zo voor werd gewaarschuwd. Het is precies het type spel dat Nederland straks in de poulefase ook kan verwachten van Nieuw-Zeeland, Kameroen en (in mindere mate) Canada. Dat Oranje uiteindelijk toch ruim won, was een verdienste. Daardoor zullen de verwachtingen weer een beetje hoger zijn. Een beetje? Bondscoach Sarina Wiegman: ,,Ik zei eerder: voor het ­publiek zijn we al vijftien keer wereldkampioen geworden. Nu zijn we al dertig keer wereldkampioen geworden.’’

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.