Volledig scherm
© AP

Lieke Martens in een rolstoel de trein in

De vrouw die de Nederlandse voetbalsters dinsdag met twee doelpunten naar de kwartfinales van het WK schoot, arriveerde een dag later in een rolstoel op het treinstation van Rennes. 

Lieke Martens hield voetklachten over aan het gewonnen duel met Japan (2-1). Om haar voet te ontlasten, werd Martens uit voorzorg in een rolstoel vanuit de bus door het station naar de trein gereden.

De aanvalster wordt later op de dag bij aankomst in Valenciennes onderzocht door de medische staf. Oranje strijdt zaterdag in de Noord-Franse stad met Italië om een plek in de halve finales van het WK. ,,Tijdens het juichen ging er iemand op mijn voet staan", vertelde de Limburgse linksbuiten direct na de wedstrijd in het Roazhon Park. ,,Dat kan gebeuren.”

De vreugde was dan ook groot bij Oranje na de tamelijk miraculeuze ontsnapping tegen Japan. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman stond vrijwel de hele tweede helft onder grote druk, maar hield stand en wist in de laatste minuut via een rake strafschop van Martens zelfs de winst te pakken.

Heel wat speelsters hielden lichte klachten en pijntjes over aan het duel met Japan. Zo moest Merel van Dongen zich in de slotfase laten vervangen met hamstringklachten en klapte de enkel van Jackie Groenen dubbel bij een Japanse tackle. Beide speelsters wandelden een halve dag later echter soepel door het station van Rennes. Getuige de vele kussens die mee waren, gebruiken de voetbalsters de treinreis van zo’n 3,5 uur naar Lille vooral om wat te slapen. Ze reizen het laatste stuk vanuit Lille naar Valenciennes weer met de bus.

Luister ook naar de AD Voetbal Podcast met een terugblik op de wedstrijd en vooruitblik op de kwartfinale:

In De Ochtend Show to go schakelden we met Diana Kuip en Hidde van Warmerdam om te praten over de wedstrijd van de Leeuwinnen van dinsdagavond.

De spelers van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal stappen in de trein richting Valenciennes waar zaterdag de kwartfinale van het WK wordt gespeeld.
Volledig scherm
De spelers van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal stappen in de trein richting Valenciennes waar zaterdag de kwartfinale van het WK wordt gespeeld. © ANP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.