Volledig scherm
Lieke Martens, Inessa Kaagman en Shanice van de Sanden (vlnr) op weg naar de training. © ANP

Martens en Van de Sanden maken WK-selectie compleet

Iets meer dan twee weken voor de eerste wedstrijd op het WK heeft bondscoach Sarina Wiegman haar volledige selectie van 23 voetbalsters eindelijk bij elkaar. Lieke Martens en Shanice van de Sanden sloten maandag als laatsten aan bij de groep. De Nederlandse voetbalsters starten het WK op dinsdag 11 juni in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.

Martens en Van de Sanden mochten een week later aansluiten dan de meeste andere WK-gangers, omdat ze op zaterdag 18 mei nog de finale van de Champions League speelden. Van de Sanden won in Boedapest met haar Franse club Olympique Lyon met 4-1 van FC Barcelona, de Spaanse ploeg van Martens en invalster Stefanie van der Gragt. Die verdedigster sloot afgelopen donderdag al aan in Zeist, omdat ze vanwege diverse blessures een groot deel van het seizoen aan de kant heeft gestaan. 

Wiegman begon twee weken geleden al aan de voorbereiding op het WK, met slechts een handjevol spelers uit de WK-selectie. Ze had toen heel wat afvallers en talenten bij de groep gehaald om toch normaal te kunnen trainen. Vorige week stroomde het grootste deel van de selectie in. Maandag stond de bondscoach dan eindelijk met haar groep van 23 op het veld.

De Europees kampioen oefent zaterdag in Eindhoven tegen Australië, de enige oefeninterland in de aanloop naar het WK. Drie dagen later vliegen de ‘Leeuwinnen’ naar Le Havre, waar ze zich een week gaan voorbereiden op het openingsduel met Nieuw-Zeeland. De voetbalsters spelen daarna tegen Kameroen (op 15 juni in Valenciennes) en Canada (20 juni in Reims).

Volledig scherm
Shanice van de Sanden (l) in duel met Lieke Martens tijdens de Champions League. © REUTERS
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.