Lieke Martens
Volledig scherm
Lieke Martens © AFP

Martens hamert op veel beweging en hoog baltempo

Lieke Martens weet hoe de Nederlandse voetbalsters zaterdag Kameroen moeten bestrijden in de tweede wedstrijd op het WK. ,,Met veel beweging, een hoog baltempo en veel dynamiek in de ploeg. Dan kunnen we Kameroen kapotspelen’', zei de linksbuiten van FC Barcelona, voordat ze samen met haar ploeggenotes een kijkje nam op het veld van het Stade du Hainaut in Valenciennes.

Het onderkomen van de Franse tweedeklasser heeft 25.000 rode stoeltjes, die zaterdag in principe allemaal bezet zullen zijn met veelal Nederlandse fans. De KNVB en de FIFA hebben alle kaarten verkocht voor het duel tussen de kampioen van Europa en de nummer drie van Afrika. ,,Laat al die mensen maar komen. Al dat geschreeuw en gejuich kan ons aan de overwinning helpen’', zegt Martens. 

,,We zullen waarschijnlijk veel aan de bal zijn. Kameroen is fysiek sterk, ze lopen op alles en zijn heel opportunistisch. Het zou mooi zijn als we snel kunnen scoren. Al gaf die goal in de laatste minuut tegen Nieuw-Zeeland ook een heerlijk gevoel.’’

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.