Martens ontbreekt op training voor finale

videoZonder Lieke Martens begon het Nederlands elftal aan de laatste training voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten. Ze nam plaats in de dug-out.

Martens volgt hetzelfde aangepaste programma als in de aanloop naar de kwartfinale tegen Italië en de halve finale tegen Zweden. Het is de bedoeling dat ze aan het einde van de training, die alleen het eerste kwartier open is voor de pers, nog even met de bal aan de slag gaat.

Jill Roord.
Volledig scherm
Jill Roord. © REUTERS

Martens heeft al een tijdje last van een teen. Met pijnstilling kon ze tegen Italië de hele wedstrijd zonder problemen spelen, maar tegen Zweden had de aanvalster van FC Barcelona zoveel last dat ze in de rust vervangen moest worden. Wiegman vertelde vrijdag dat het twijfelachtig is of Martens zondag kan meedoen in de WK-finale tegen de Verenigde Staten. Speelt ze niet, dan zal Jill Roord haar plek hoogstwaarschijnlijk innemen.

Energie

Bondscoach Sarina Wiegman over de blessure van Martens: ,,Lieke is voor ons een heel belangrijke speler, we willen graag dat ze meedoet. Maar wat niet kan, dat kan niet. We gaan er nu alles aan doen om haar voor zondag fit te krijgen.”

De rest van de selectie is fit en klaar voor de finale. ,,De spelers zijn na iedere wedstrijd moe. Maar als je wint en je staat in de finale, dan voelt die vermoeidheid niet zo zwaar hoor. Dat geeft zoveel energie.”

Lieke Martens trainde niet mee.
Volledig scherm
Lieke Martens trainde niet mee. © ANP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.