Volledig scherm
© ANP

Martens slaat begin training over, vraagtekens over kwartfinale

Een dag voor de kwartfinale tegen Italië keek Lieke Martens (26) bij de dug-out toe hoe de Leeuwinnen aan de training begonnen. Later zou ze met de fysiotherapeut aan de slag gaan op het veld. In elk geval is het maar sterk de vraag of Martens fit genoeg is om morgen aan de aftrap te staan.

Bondscoach Sarina Wiegman trainde een dag voor de wedstrijd besloten, op het eerste kwartier na, waardoor het niet duidelijk is wat Martens vandaag op het veld kon doen nadat de pers moest vertrekken. De vraagtekens rondom de linksbuiten komen voort uit een opspelende linkerteen na het duel met Japan (2-1), waarin ze twee keer scoorde. Ze kampt al langer met pijn aan die teen, maar de reactie was dit keer heftiger. Wel rekende ze er gisteren nog op gewoon te kunnen spelen tegen Italië. ,,Ik kan wel wat hebben”, zei ze, ook wijzend op het feit dat ze pillen slikt tegen de pijn. ,,Je grijpt alles aan om zo min mogelijk pijn te hebben. Ik verwacht dat de pijn morgen (vrijdag, red.) minder is en zaterdag nog minder.”

Het feit dat ze het eerste kwartier vanochtend vanaf de zijkant toekeek, overigens als enige van de verder fitte selectie, versterkt de twijfels over de mogelijkheid dat Martens gewoon in de basis start tegen Italië. 

Bekijk hier de laatste aflevering van La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.