Martens slaat groepstraining van Leeuwinnen over

videoEen dag voor de halve finale van het WK tegen Zweden heeft Lieke Martens de groepstraining van de Nederlandse voetbalsters overgeslagen. De linksbuiten bleef aan de kant zitten terwijl de andere 22 speelsters uit de selectie van bondscoach Sarina Wiegman aan de slag gingen op het veld. Martens heeft al een tijdje last van een teen van haar linkervoet en volgt een aangepast trainingsprogramma.

De afsluitende oefensessie in Oullins was alleen het eerste kwartier open voor de pers. Wiegman wilde daarna in beslotenheid toewerken naar de krachtmeting met Zweden, met als inzet een plek in de finale van het WK. De KNVB liet na afloop weten dat Martens “andere trainingsarbeid” heeft gedaan.

De Limburgse volgt hetzelfde aangepaste schema als vorige week tussen de duels met Japan (2-1) en Italië in (2-0). Met pijnstillers denkt Martens ook tegen Zweden ‘gewoon’ te kunnen spelen.

Mocht Martens toch niet kunnen starten in de halve finale van het WK, dan zal Lineth Beerensteyn haar vervangen. Beerensteyn moet zich vooralsnog schikken in een rol als invalster. Ze was tijdens haar invalbeurten vaak beslissend. Beerensteyn bekende na de zege in de kwartfinale op Italië dat ze steeds meer moeite heeft om genoegen te nemen met haar beperkte rol.

Shanice van de Sanden krijgt tot nu rechts voorin steeds de voorkeur van Wiegman, hoewel de aanvalster van Lyon worstelt met haar vorm. ,,Shanice is voor ons een belangrijke speler, ze heeft een hele periode veel belangrijke assists gegeven en doelpunten gemaakt”, zegt Wiegman. ,,Op dit toernooi is haar rendement wat lager, maar dat komt ook omdat ze tegenover betere tegenstanders staat.”

Bekijk hieronder de laatste aflevering van La Panenka.

Volledig scherm
Lieke Martens. © ANP
Volledig scherm
Lieke Martens. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.