Volledig scherm
Vivianne Miedema. © FIFA via Getty Images

Melis wil Miedema naar Feyenoord halen

Vivianne Miedema in het shirt van Feyenoord? Manon Melis denkt dat het gaat gebeuren. De huidige topschutter aller tijden van de Nederlandse voetbalsters werkt als coördinator meidenvoetbal bij de Rotterdamse club. Feyenoord wil binnen een paar jaar de eredivisie voor vrouwen in en als het aan Melis ligt, gaat Miedema mee. Al denkt ze dat het nog wel even gaat duren.

Volledig scherm
Manon Melis. © Marco De Swart

,,We zijn van plan om over een aantal jaar de eredivisie in te gaan. Vivianne is een groot Feyenoord-fan, dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Zodra het gaat gebeuren, krijgt ze een belletje van me'', zegt Melis, die op het punt staat haar status als topschutter van Oranje (met 59 goals) kwijt te raken aan Miedema (58).

,,Vivianne is nu 22 jaar en speelt bij Arsenal. Ze zal zeker niet middenin haar carrière komen. Maar wellicht ergens aan het einde. Als ik zelf nog had gevoetbald, zou ik ook graag een keer voor Feyenoord hebben gespeeld.‘’

De Rotterdamse meidentak bestaat uit drie teams. Voor komend seizoen heeft Melis een beloftenteam opgericht. ''Je kan niet zomaar ineens een eredivisieteam uit de grond stampen. De beloftenploeg is een mooie stap, daarna moet de stap naar de eredivisie volgen.''

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.