Volledig scherm
PREMIUM
Na een flitsende aanval kopt Vivianne Miedema Oranje op 1-0 tegen Kameroen. © Pim Ras Fotografie

Met Miedema in je elftal kan alles

Topscorer aller tijdenEen team dat als outsider een gooi wil doen naar de wereldtitel heeft een spits in vorm nodig. En dus kan Oranje het nog wel eens ver schoppen, bewees topscorer aller tijden Vivianne Miedema (22) zaterdag in Valenciennes. ,,Op naar de honderd goals.’’

Volledig scherm
Vivianne Miedema is na haar 3-1 tegen Kameroen het middelpunt van het Oranjefeestje. © BSR Agency

Door Tim Reedijk

Ook tegen Kameroen (3-1) kon het Nederlands elftal voetballend niet écht overtuigen. Op zich geen ramp natuurlijk, de achtste finales zijn immers al bereikt. Maar het niveau van de ploeg van Sarina Wiegman zal uiteindelijk EK 2017-achtige proporties moeten aannemen om kans te maken op WK-goud. Of individuele speelsters moeten de Leeuwinnen net dat extra’s geven. Een scorende spits kan bijvoorbeeld cruciaal zijn tijdens een toernooi, iemand die uit het relatieve niets toeslaat.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.