Volledig scherm
Vivianne Miedema schreeuwt het uit na haar bevrijdende treffer. © BSR Agency

Miedema: Dit had niemand durven dromen

Vivianne Miedema glunderde na afloop van de gewonnen kwart finale tegen Italië (2-0). De spits bevrijdde Oranje na 70 minuten met een bekeken kopbal. ,,Het was zwaar en niet altijd even goed, maar vandaag mag er even gefeest worden.”

De goalgetter was met haar derde treffer van het toernooi opnieuw van waarde voor de Leeuwinnen, maar excuseerde direct na het duel voor de camera van de NOS. ,,Ik speelde niet heel lekker. Het zag er bij ons niet altijd goed uit, dus sorry voor de mensen thuis. Er staat veel druk op, het is toch de kwartfinale van het WK. En het was hier 35 graden. Dat maakt het heel zwaar.”

Toch was er logischerwijs ook ruimte voor euforie. ,,Wij gaan naar halve finales op het WK! Daar ben ik heel trots op. Niemand had dit vooraf durven dromen, denk ik. Het besef is er nu ook nog niet helemaal. Vandaag mag er wel even gefeest worden. Vanavond kan de familie ook langskomen, maar morgenvroeg gaat de knop direct weer om.”

Oranje speelde vanmiddag in Valenciennes voor duizenden Oranjefans. Miedema genoot zichtbaar van de massale support. De halve finale, waarin het Duitsland óf Zweden treft, wordt wat zuidelijker afwerkt. Lyon is namelijk de volgende bestemming. ,,Ik hoop van harte dat de fans ook daar met z'n allen naartoe komen.”

Bekijk de reactie van Miedema na de gewonnen kwartfinale tegen Italië:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.