Volledig scherm
Oranje-fans vanavond in Reims bij Nederland-Canada. © EPA

Minister Bruins wil WK vrouwenvoetbal 2027 in Nederland

PollMinister Bruno Bruins (Sport) wil zich inzetten om het WK voetbal voor vrouwen in 2027 in Nederland te organiseren. Bruins was vandaag in Frankrijk en woonde daar het laatste groepsduel van de Nederlandse voetbalsters bij in de groepsfase van het WK. Oranje versloeg Canada met 2-1.

Poll

Nederland moet het WK van 2027 organiseren

  • Ja (86%)
  • Nee (14%)
2352 stemmen

De minister wil snel met de KNVB in gesprek gaan, om te kijken wat nodig is om het toernooi over acht jaar naar Nederland te halen.  ,,Fantastisch dat ik vanavond de 'Leeuwinnen' groepswinnaar heb zien worden", laat Bruins weten. ,,Hoe mooi zou het zijn als het wereldkampioenschap in 2027 op eigen bodem plaats kan vinden?”

Twee jaar geleden organiseerde Nederland al het Europees Kampioenschap voor vrouwen. Oranje pakte toen de Europese titel. Nederland heeft de capaciteiten om ook een WK in zijn eentje te organiseren, stelt een woordvoerder van het ministerie, maar samenwerking met andere landen is niet uitgesloten.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.