Volledig scherm
© Pim Ras Fotogtrafie

Nederland achtste land in eindstrijd WK

Op het achtste WK voetbal voor vrouwen heeft Nederland voor het eerst de finale bereikt. Nederland is daarmee het achtste land dat zo ver is gekomen op de mondiale eindronde. Met de Verenigde Staten treft Oranje zondag in Lyon de drievoudig wereldkampioen en tevens de titelverdediger in Frankrijk.

De Amerikaanse voetbalsters zegevierden in 1991 ook op het eerste WK in China, door Noorwegen in de finale te verslaan. De Noorse vrouwen pakten vier jaar later de wereldtitel in Zweden. Duitsland was twee keer de beste op het WK, Japan glorieerde in 2015. Een overzicht van de WK-finales bij de vrouwen.

1991, China: Verenigde Staten - Noorwegen 2-1.

1995, Zweden: Noorwegen - Duitsland 2-0.

1999, Verenigde Staten: Verenigde Staten - China 0-0, VS wint na strafschoppen (5-4).

2003, Verenigde Staten: Duitsland - Zweden 2-1 na verlenging.

2007, China: Duitsland - Brazilië 2-0.

2011, Duitsland: Japan - Verenigde Staten 2-2, Japan wint na strafschoppen (3-1).

2015, Canada: Verenigde Staten - Japan 5-2.

2019, Frankrijk: Verenigde Staten - Nederland.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotogtrafie
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.