Nederlands elftal compleet voor laatste groepsduel

Het Nederlands elftal werkt met een volledige groep toe naar de laatste groepswedstrijd op het WK, morgen in Reims tegen Canada. Bondscoach Sarina Wiegman stond een dag voor het duel met al haar 23 speelsters op het veld van het Centre de Vie Raymond Kopa.

Net als dinsdag deed Stefanie van der Gragt het grootste deel van de training mee.

De verdediger moest vanwege knieklachten de tweede groepswedstrijd tegen Kameroen (3-1) overslaan. Van der Gragt begint tegen Canada, dat net als Oranje met zes punten al zeker is van een vervolg op het WK, op de bank. ,,We zijn al door, ik ga sowieso niet starten’', zei de verdediger van Barcelona.

Bekijk hier de laatste aflevering van La Panenka:

Inzet van het duel in het Stade Auguste-Delaune is de eerste plek in groep E. De ploeg van Wiegman heeft aan een gelijkspel genoeg om bovenaan te eindigen, omdat het een doelpunt meer heeft gemaakt dan Canada. De nummer 1 van de poule speelt dinsdag in de achtste finales in Rennes tegen de nummer 2 van groep D: Engeland, Japan of Argentinië. Bij een nederlaag treft Oranje maandag in Parijs de nummer 2 van poule F, Zweden of de Verenigde Staten.

De KNVB heeft ruim 6000 kaartjes verkocht voor het laatste groepsduel. De supporters verzamelen voor de wedstrijd in de fanzone, achter de kathedraal Notre-Dame in het centrum van Reims. De Franse autoriteiten laten in verband met de veiligheid maximaal 3000 fans toe in de fanzone. Zo’n anderhalf uur voor de aftrap begint de Oranjeparade, een tocht over 1,6 kilometer naar het stadion.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.