Volledig scherm
Frank de Boer heeft wéér gemist tegen Italië, nu in de strafschoppenreeks. © ANP

Nemen Leeuwinnen revanche voor penaltytrauma tegen Italië, precies 19 jaar terug?

Frank de Boer noemde het ooit ‘de meest bizarre interland’ die hij ooit voetbalde.  Op 29 juni 2000 verloor Oranje in de halve finale van het EK in eigen land op dramatische wijze van Italië. In Amsterdam werd het 3-1 na een bizarre strafschoppenreeks (zie video onder), die Nederland jarenlang opzadelde met een trauma. Nemen de Leeuwinnen vanmiddag, precies 19 jaar later, revanche? 

Of het vanmiddag uitdraait op strafschoppen valt uiteraard nog te bezioen, maar mocht het na 120 minuten zover komen, dan zullen de Oranje-internationals van 2000 duimen voor de Leeuwinnen. Precies 19 jaar geleden miste het Nederlands elftal in Amsterdam tegen Italië  liefst vijf strafschoppen. Twee spelers misten al tijdens de reguliere speeltijd (Frank de Boer en Patrick Kluivert) en tijdens de penaltyserie misten nogmaals Frank de Boer, Jaap Stam en Paul Bosvelt. Italië-doelman Fransesco Toldo werd de held van de, toen ook al, bloedhete dag.

Hidde van Warmerdam, Diana Kuip en Daniël Dwarswaard volgen de Leeuwinnen op de voet gedurende het WK vrouwenvoetbal en houden u op de hoogte van de belangrijkste bijzaak die er is in dit zusje van ‘Panenka’. Bekijk de laatste aflevering: 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.