Volledig scherm
Phil Neville met zijn vrouw Julie en zoon Harvey na de gewonnen achtste finale tegen Kameroen afgelopen zondag. © REUTERS

Neville blijft kalm ondanks hitte, blessure en ziekte: ‘De bal zal niet moe worden’

In Frankrijk gaat het deze week overal over de enorme hitte, maar de Engelse bondscoach Phil Neville maakt zich voor de kwartfinale tegen Noorwegen van vanavond geen zorgen over de omstandigheden. ,,Als we de bal goed laten rollen, zal er geen probleem zijn. Die zal niet moe worden, toch?” 

Volledig scherm
Phil Neville op de training van Engeland. © BSR Agency

Engeland speelt vanavond (21.00 uur) in het Stade Océane in Le Havre de kwartfinale van het WK tegen Noorwegen, dat in de vorige ronde na strafschoppen won van Australië. Ook in het normaal gesproken wat koudere Normandië ligt de temperatuur vandaag boven de 30 graden, maar bondscoach Phil Neville maakt zich daar geen enkele zorgen over. ,,De spelers genieten juist van het warme weer deze week. We voelen ons goed in de hitte. We hebben daar ook in getraind op ons nationale trainingscentrum St. George's Park, waar we de verwarming aan hadden in de hal en thermokleding droegen,” vertelt Neville over de voorbereiding op dit WK. ,,Als we de bal goed blijven overspelen, zal er geen probleem zijn. De bal wordt niet moe. Het is onze Engelse mentaliteit om ons zorgen te maken over het weer, maar wij doen daar niet aan mee.”

BBC Sport on Twitter

Injury problems? No worries. Phil Neville was prepared for this. https://t.co/nQktzifwcs

Goed, volgende zaak dan. Engeland zal het vanavond waarschijnlijk moeten doen zonder de ervaren captain Steph Houghton (106 interlands), die last heeft van een enkelblessure. Verder zijn er grote vraagtekens over het meespelen van centrumverdediger Millie Bright (25 interlands) en rechtsback Lucy Bronze (68 interlands), die een virus hebben opgelopen en al enkele dagen moeten overgeven. Toch brengt ook dat mogelijke gemis Neville, die zelf 59 interlands voor Engeland speelde (maar nooit op een WK actief was), niet uit balans. ,,Mensen hadden het afgelopen jaar moeite met de rotatie van spelers, maar dat hebben we gedaan voor momenten als deze,” zegt Neville. ,,Het betekent dat er nu geen probleem is. Als Steph en Millie niet kunnen spelen, zetten we Leah Williamson en Abbie McManus in de verdediging en ik heb er alle vertrouwen in dat ze het geweldig zullen doen. Iedereen kent het systeem, de manier waarop we spelen. Ik heb het volste vertrouwen in al mijn spelers.”

Is er dan niemand in Engeland die zich toch wel een beetje zorgen maakt voor vanavond? Ja, zeker wel: Julie Neville, de vrouw van Phil, die momenteel met de kinderen in Manchester is. ,,Ik denk dat ze niet zal gaan kijken, zo gespannen is ze. Ze bidt, brandt kaarsjes en is ontzettend gespannen voor deze wedstrijd. Nee, ik niet, voor mij is dit business as usual.”

Volledig scherm
De Engelse captain Steph Houghton op de training. Ze is nog een twijfelgeval voor vanavond. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.