Volledig scherm
Steph Houghton, die in de slotfase een strafschop miste, wordt getroost door Phil Neville. © Getty Images

Neville wil in Lyon geen tranen zien

Bondscoach Phil Neville van de Engelse voetbalsters maakte na de dramatische nederlaag tegen titelhouder Verenigde Staten in de halve finales van het WK (1-2) zeker geen verslagen indruk.

,,Mijn spelers hebben werkelijk alles gegeven", sprak de oud-international met schorre stem. "Vooraf zeiden we tegen elkaar dat we in deze wedstrijd hart en ziel op het veld wilden achterlaten en dat is gebeurd. We hebben gespeeld zoals wij voetbal willen spelen. Meer kan ik niet verlangen. Ik heb na afloop dan ook tegen mijn ploeg gezegd dat er geen enkele reden is om te gaan huilen."

Volledig scherm
Phil Neville troost Steph Houghton. © BSR Agency

Neville leefde mee met aanvoerster Steph Houghton, die in de 84ste minuut een strafschop miste, waardoor het fysiek en mentaal sterke Engeland een verlenging misliep. ,,Ze is geweldig, zowel op als buiten het veld. Ze zal hierdoor van slag zijn, maar niemand mag bij haar de schuld neerleggen. Dat is voetbal, dat is sport. Je moet jezelf weer herpakken. Zaterdag wacht het duel om de derde plaats. Opnieuw een grote wedstrijd. We gaan er weer voor.”

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.