Volledig scherm
Guro Reiten (m) viert de openingsgoal tegen Nigeria. © REUTERS

Noorwegen heeft aan één helft genoeg tegen Nigeria

Op het WK vrouwenvoetbal hebben de favorieten nog geen fout gemaakt. Ook Noorwegen kende een prima start. In Reims werd Nigeria met 3-0 geklopt.

De ploeg van bondscoach Martin Sjögren had de buit al snel binnen. Door goals van Guro Reiten en Lisa-Marie Utland en een eigen doelpunt van Osinachi Ohale stond het voor rust al met 3-0 voor. In de tweede helft kwam de wereldkampioen van 1995 niet meer in de problemen.

Door de ruime zege gaat Noorwegen in groep A samen met Frankrijk aan de leiding. Het gastland won een dag eerder met 4-0 van Zuid-Korea.

Ook in groep B maakten de favorieten de verwachtingen waar. Duitsland won met 1-0 van China, Spanje versloeg Zuid-Afrika met 3-1.

De beste speelster van de wereld, Ada Hegerberg van Noorwegen is afwezig. Uit principe, omdat ze vind dat vrouwenvoetbalsters anders worden behandeld dan mannen.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.