Volledig scherm
Speelsters van Kameroen snappen niets van de arbitrale beslissingen. © REUTERS

Onbegrip bij Kameroen na beslissingen VAR, speelsters huilend op het veld

Aan het koffiezetapparaat zal op maandagochtend hoogstwaarschijnlijk vooral worden gepraat over de vrouwen van Kameroen. Tijdens het duel met Engeland in de achtste finales van het WK protesteren ze en staan ze huilend binnen de lijnen. 

De VAR zorgt voor veel onbegrip bij de Kameroense vrouwen. Bij de 2-0 van Ellen White steekt de grensrechter de vlag omhoog wegens buitenspel, maar de VAR zag het anders en keurde haar treffer goed. Dit zorgt voor protest bij Kameroen, dat niet wilde toegeven aan deze beslissing. De Afrikaanse voetbalsters staan enkele minuten stil in de middencirkel, waarna het duel wordt hervat.

In de tweede helft lijkt Kameroen de aansluitingstreffer te maken. Maar de VAR steekt een stokje voor de goal van Ajara Nchout die buitenspel staat. De gemoederen lopen hoog op en de speelsters staan huilend op het veld. Maar het blijft bij een 2-0 voorsprong van Engeland. 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.