Volledig scherm
Kika van Es. © BSR Agency

Operatie voor Van Es, Nouwen (PSV) uit voorzorg toegevoegd aan Leeuwinnen-selectie

Kika van Es wordt morgen geopereerd aan haar linkerhand. De verdediger van het Nederlands vrouwenelftal liep gisteren in het oefenduel met Australië een breukje op in een middenhandsbeentje.

Omdat op dit moment nog niet duidelijk is hoe snel Van Es herstelt, reist de selectie van de OranjeLeeuwinnen een dag uit voorzorg met 24 speelsters af naar Frankrijk. Bondscoach Sarina Wiegman heeft verdediger Aniek Nouwen (PSV) aan de selectie toegevoegd.

Volgens de FIFA-reglementen mag Wiegman, in geval van een (ernstige) blessure, nog tot vierentwintig uur voor aanvang van de eerste groepswedstrijd een wijziging aanbrengen in de 23-koppige WK-spelersgroep.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.