Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Oranje bij verlies naar Parijs, anders Rennes

Omdat de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk één doelpunt meer hebben gemaakt dan Canada, volstaat donderdag in het onderlinge groepsduel in Reims een gelijkspel om als nummer 1 in poule E te eindigen.

In dat geval reist Oranje door naar Rennes, waar het dan dinsdag in de achtste finales de nummer twee uit groep D treft: Engeland, Japan of misschien zelfs Argentinië. Bij verlies tegen Canada vervolgt de Europees kampioen het WK in Parijs.

Bekijk hieronder La Panenka: ‘Oranje moet gewoon verliezen van Canada’

Zowel Nederland als Canada heeft na twee groepswedstrijden de maximale score van zes punten. Beide landen zijn daardoor al zeker van een plek in de achtste finales. Het doelsaldo van zowel Oranje als Canada is +3, maar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman scoorde vaker (vier tegen drie).

Als Oranje verliest, heeft het een dag minder de tijd om zich voor te bereiden op de achtste finales. In dat geval spelen de voetbalsters maandag in het Parc des Princes, de thuishaven van de Franse kampioen Paris Saint-Germain, tegen de nummer twee van groep F: Zweden of de Verenigde Staten.

Beluister hieronder de speciale WK-podcast

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.